2013. május 26.

Élet a Happy End után

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy királylány. Bájos arccal, mindig tökéletes frizurával és szoprán énekhanggal dalolta körbe a palotát. Egy napon elrabolta a tűzokádó sárkány és átkot szórt rá a boszorkány. Erre a királylány drámázott egy kicsit, majd hatalmas, rebegő pillákkal, ijedt tekintettel várta szabadítóját. Nem kellett sokáig várnia, a megmentő fehér lovon, hibátlan modorral és koronával a fején érkezett. A szőke herceg kiszabadította, beleszeretett, megkérte, elvette. Nincs min aggódnunk tovább, mostmár tökéletes boldogságban élnek, míg meg nem halnak. A királyfi jól csókol, a hercegnőnek a szőke srácok jönnek be, és biztosan nem kell majd lakáshitelért sorba állniuk a banknál.



Valójában a kihívás akkor kezdődik, amikor úgy érzed, megtaláltad az igazit. Egy jó párkapcsolat kialakítása, fenntartása nagyobb feladat bármelyik átoktörésnél, vagy sárkányölésnél. Akinek volt már hosszú kapcsolata, az tudja, hogy egy idő után felszáll a rózsaszín köd, eltűnik a szivárvány. A vattacukor illatot felváltja az öblítő aromával kevert rántott hús szag. Ott maradtok feketén-fehéren egymásnak, a szerelem nevű drog nélkül. Ő a szennyes mellé dobálja a cuccait. Te arcpakolásban ijesztgeted vasárnaponként. Reggelente megküzdötök a fürdőszobáért, esténként pedig sorsot húztok, hogy ki vigye le a szemetet. Ő fekete asztalt szeretne a nappaliba, te fehéret. Feketét vesztek, fehér csíkokkal. Bekopogtatsz Johnny Depphez a szomszédba, mert nem tudod kinyitni az uborkás üveget. Ő segít neked, te illemtudóan megköszönöd, majd flört nélkül elköszöntök, mert Te foglalt vagy.


Minden jó párkapcsolat mögött kőkemény munka áll. Munka önmagunkért, a másikért és egymásért. Aki mást mondd, annak nem hiszek. Millió kompromisszumot kell kötni egymással, megszokni és elfogadni a másikat.
Ha úgy érzed, megtaláltad Ö-t. A Te szőke, vagy barna (kinek mi a vágya) herceged, akit szeretsz, akivel el tudod képzelni az életed, aki támogat, aki motivál a változásra és aki hajlandó idomulni hozzád, akivel együtt tudsz működni, akivel tesztek egymás boldogságáért és boldogulásáért. Szóval úgy érzed Ő az, de egy kis nehézség jött közbe, ne futamodj meg, ne ess kétségbe. Bármennyire is tökéletesnek tűnt a kapcsolat elején, mindenkinek vannak rossz pillanatai, percei, órái, sőt! napjai, idegesítő szokásai, borzalmas ötletei. Hidd el, minden jól működő rendszer mögött odafigyelés, átgondoltság, alkalmazkodás, kitartás, együttműködés és (néha fájdalmas) összecsiszolódási folyamat áll.
Bárki, bármit is mondd, ez ilyen. Nagyon szép tud lenni, de csak, ha teszel érte.


15 megjegyzés:

  1. Jövő hónapban ünnepeljük a nyolcadik évfordulónkat. És igen, egy kapcsolatért küzdeni kell, egy kapcsolatban tudni kell kompromisszumot kötni, egy kapcsolatban tudni kell engedni, vagy éppen nyelni egyet és túllendülni dolgokon, de ha van, akiért ezt az ember képes megtenni, akkor nem is olyan vészes az egész, mert a jó, a boldog pillanatok száma sokszorosa a nehéz perceknek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 8.!? Gratulálok! Még nagyon sokszor ennyit kívánok Nektek! :)
      Azért tartottam fontosnak megírni ezt a bejegyzést, mert régen én hajlamos voltam azt hinni, hogy majd ha megtalálom Ő-t, onnantól kezdve révbe értem és minden probléma megoldódott, pedig valójában tényleg csak ilyenkor kezdődnek a kihívások. :) Ha vannak tippjeid, amit szerinted érdemes betartani, nagyon örülnék, ha megosztanád velem is! :)))

      Törlés
    2. Ide írok, mer Rékának nekem is gratulálnom kell, csak így tovább! A bejegyzés pedig szuper volt, és nagyon igaz, szerintem jót is tesz az ilyet leírni, mert sokan tényleg csak a happy endig gondolkodnak, holott utána jön a munka, a másik megtartása és az összecsiszolódás :-)

      Törlés
    3. Örülök, hogy tetszett a bejegyzés! :) Nekem az a tapasztalatom, hogy erről olyan keveset lehet olvasni, pedig véleményem szerint is hasznos ilyenekről beszélni. :)

      Törlés
  2. Mi nemrég voltunk 4 évesek. Eddig lekopogom nem volt semmi problémánk. Jó semmi komoly, nyilván volt már, hogy én voltam morci (mert például nem mentünk el vásárolni), vagy ő rám (mert tovább tartott a körömfestés, mint kellett volna), de ez általában fél óránál nem tart tovább, és veszekedni sem szoktunk. Volt már 4,5 éves kapcsolatom is, arról is kb ugyanezt tudom elmondani. Sosem veszekedtünk, és nem voltak különösebb problémáink.
    Viszont volt nem egy elhibázott kapcsolatom is, de szerencsére hamar kiderült mindig, hogy hiába tetszik a szőke herceg, nem vagyunk egymáshoz valók... Csinálhattam volna én bármit is, egyszerűen nem feleltek meg az elvárásaimnak...
    Hála az égnek eddig nem sokmindent kellett tennünk azért, hogy a kapcsolat jól működjön, mindössze magunkat adni. Biztos abban van a titok, hogy nagyon hasonlóak vagyunk, hasonló az érdeklődési körünk, és nem vagyunk sem ingerlékenyek, sem veszekedősek vagy haragtartóak...
    Persze ezzel most nem megcáfolni akarlak, mert igen egy jó kapcsolathoz munka kell. =) Például megtanulni a horkoló párod mellett aludni, vagy éppen elnézni neki, ha a kelleténél kicsit több időt tölt a körömlakkok, ékszerek és a blogja társaságában. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valószínűleg azért érzed, hogy gördülékenyen megy a kapcsolatotok, mert hasonlítotok és mert mind a kettőtöknek jó természete van. (Én néha elég türelmetlen és akaratos tudok lenni, és ez kiütközik a kapcsolatban is. De rajta vagyok a dolgon, igyekszem változni amennyire csak tudok és szerencsére Ember türelemmel és rengeteg rugalmassággal van megáldva, így könnyedén tudja kezelni a kitöréseimet. :))
      De azért Te is leírtad végül, hogy néha alkalmazkodni kell, nem megy minden magától, de mivel mindketten akarjátok, működik a dolog. :) Gratulálok 4 évhez, olyan jó ilyeneket olvasni! :))))

      Törlés
  3. első betűtől az utolsóig igaz:) szuper bejegyzés!

    VálaszTörlés
  4. Mi most leszünk 3 évesek, de már másfél éve összeköltöztünk és a lakásfelújítás bizony nagy teherként nehezedik ránk. A távskype-olást és romantikus mozizást leváltották a barkácsáruházak és a hétvégi kertészkedés, de ennek is megvan a maga romantikája. :) És abszolút egyetértek, egy kapcsolatért tenni kell, nem kényelmesedhetünk bele!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont itt tartunk mi is. Hamarosan 3 év és lakásfelújítás... :) Teljes mértékben átérzem a helyzeted.

      Törlés
  5. Na ez egy nagyon jó, hasznos bejegyzés lett! Mi áprilisban töltöttük a 6.-t, és bár voltak jó, és nagyon rossz időszakaink, mindíg megtudtuk beszélni, oldani. Egy kapcsolat két emberes dolog, ha az egyik nem tesz érte, akkor egy idő után a másik se fog, mert belefásúl. Én hiszem, hogy ha két ember igazán akarja, és tesznek is egymásért, magukért, a kapcsolatukért, akkor hosszútávon működhet a dolog. Ezt nem tanítják, nekünk kell megtanúlni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gratulálok! :) A 6 év gyönyörű idő. Még nagyon sokat kívánok Nektek együtt!
      Igen, kár, hogy ezt nem tanítják a suliban, egyszerűbb lenne, ha nem nekünk kellene rájönnünk magunktól. :) És teljesen egyet értek, minden kapcsolat addig működik igazán, amíg mind a két fél tesz érte.

      Törlés
    2. Köszönjük! :)))
      Hát igen, viszont ha bele gondolsz, ha tanítanák a suliban, akkor nem lenne miből tanulnunk, s megtapasztalnunk, s élvezni, örülni annak ami boldoggá tesz, vagy épp szomorkodni és küzdeni ha épp úgy hozza. :)

      Törlés
    3. Ez igaz, de sokkal, sokkal egyszerűbb lenne... :) Bár lehet akkor meg már uncsivá válna...

      Törlés