2014. december 30.

Évrendező munkafüzet

Itt az év vége. A tűzijáték színes fényei és a pezsgős üvegek pukkanása egy korszak végét jelzik. Akarva, akaratlanul elővesszük, összegezzük az elmúlt év történéseit. Jól esik picit megnyugodni, levonni a tanulságot, a boldog perceket felidézni, örülni a sikereknek és tanulni a kudarcokból. Ilyenkor számot vetünk, lezárunk; bezárunk ajtókat, hogy új lehetőséggel kecsegtetők nyílhassanak.
Sorra vesszük az elképzeléseket, leporoljuk a meg nem valósított tavalyi fogadalmakat. Mindehhez nagy segítséget nyújt egy évtervező naptár, mely ütemezi az újévi projekteket, segít az átgondolt szervezésben, hogy később "csak" a kivitelezésre koncentrálhassunk. Jóval egyszerűbb, ha az álmok megvalósítása közben nem a káosz kezelése veszi el energiánkat, hanem teljes erőbedobással az előttünk álló feladatokra és célokra tudunk koncentrálni.
Én előszeretettel használom az évrendezőket, számos sarkalatos kérdésre rávilágítanak és tényleg nagyban megkönnyítik az ember életét. Nagyon fontosnak tartom a tervezést, hiszen egy jól átgondolt, ügyes haditervvel, minden csata megnyerhető. :)

A neten rengeteg formában, témában találtok ilyet, én az alábbi kettőt fogom idén kitölteni:


Használtok évtervezőt?
Ti milyen módszerrel összegzitek az újévi fogadalmakat?

2 megjegyzés:

  1. Még nem használtam ilyet, de már régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy ideje lenne rendszerbe foglalni az életem. Érzem, hogy a 2015-ös év lesz a változás éve az életemben.

    VálaszTörlés
  2. hm, ez tök jó:) én is imádok tervezni

    VálaszTörlés