2013. március 11.

Mr. & Mrs. Real

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem, hogy szerintem milyen egy igazi férfi, azt mondanám: ERŐS
Első sorban nem a fizikai erőre gondolok, hiszen mit érnek a testi adottságok, ha azt rombolásra használják, miközben a képesség megvan az építésre is. Kell a szellemi és a lelki erő ahhoz, hogy a hatalmat jó célok szolgálatába állítsa. A szememben igazi férfi az, aki megvédi a nála gyengébbet, kiáll azért, amiben hisz és óvja azokat, akiket szeret. Megvan benne az az erő, ami védelmez, felemel, óv, irányít, épít, teremt.











Ha az igazi nőt kellene összefoglalnom egyetlen szóval, azt írnám: SZÉP

Szerintem a nőt azok a dolgok teszik igazivá, amik a szépségéből adódnak. A báj, a tartás, az elegancia, a törődés, a finomság, a lágyság, az illat, a kedvesség.







Mi a közös bennük? 
Élnek a lehetőségeikkel és adottságaikkal, de soha nem élnek vissza azokkal. Felfelé tolják, nem pedig lefelé húzzák egymást. Teret adnak egymásnak és teret kapnak egymástól.  Érzik mi az, amit meg kell tenniük a másikért, de soha nem várnak, vagy adnak ennél többet. Tudják mit akarnak, azért megtesznek mindent, de  nem erőltetik rá akaratukat a környezetükre. Meghallgatják, értik és kiegészítik egymást.



Én azt vallom a férfinek kell kinyitni azt a befőttesüveget, amit a nő megtöltött lekvárral. Felfúrni azt a polcot a falra, amire a lakásból otthont teremtő csecsebecsék kerülnek. Itallal kínálni a vendégeket, a vacsora előtt, amit a nő elkészített.
Egyik sem működik a másik nélkül. Nem várhatod, a férfitől, hogy ő teremtsen meg mindent egy kapcsolatban, ugyanúgy, ahogy Te sem tudsz mindent megadni neki, ha Ő nem támogat. Ez nem azért van így, mert nem vagy elég erős, vagy mert nem vagy elég önálló, egyszerűen csak mások vagyunk, más a feladatunk, másképp vagyok összerakva, kitalálva. A két fél együtt egy egész.

A férfi testi, szellemi és lelki ereje alkotják a vázat, a keretet, amit egy igazi nő kitölt bájjal, szépséggel, melegséggel, gondoskodással, illattal, színekkel... Az én olvasatomban valahogy így néz ki egy igazi kapcsolat.





Ezt a posztot ajánlom az összes igazi férfinak, aki egy picit is hozzátett egy nő igazivá válásához, akár tanáccsal,  véleménnyel, akár szeretettel, törődéssel, akár puszta létezésévvel. :)

2 megjegyzés: