2013. január 3.

A szívritmus zavar

Egy jó barátnőm komoly szívritmus zavarban szenved. Nem az a szíve rendetlenkedik, amelyik dobog, hanem amelyik érez.
A pontos diagnózis: szerelmi bánat. A betegség szörnyű, szomorú, kellemetlen, fájdalmas, sőt! kibírhatatlan fajtája támadta meg néhány hónapja.



A "nem baj, találok én nála sokkal jobbat" fázissal kezdődött. Mosolyogva, tartással, végtelennek tűnő reményekkel kezdte meg szingli életét, miért is ne így történt volna, hiszen gyönyörű, okos, kedves, intelligens lány, a kapcsolat meg se veled, se nélküled, vagyis inkább se veled jelzővel volt illethető az utolsó hónapokban. Igyekeztem támogatni, ahogy egy barát teszi, nem volt nehéz azt mondanom, amit ilyenkor kell(/vár), pontosan ez volt az én józan véleményem is. "Jól csináltad, ennek valóban véget kellett vetni, nem voltál már boldog, csak húztátok egymás idejét, biztosan találsz majd nála sokkal "jobbat"".

Aztán néhány önelemző, áttrécselt éjszaka után nagy reményekkel megkezdődött a vadászat. Lelkiismeretesen róttuk a bulikat, a baráti összejöveteleket, bújtuk a Facebookot. BFF-hez illően, hajat göndörítettem, sminkeltem, stílustanácsokat osztogattam, SMSeket fogalmaztam, profil képeket checkoltam. (Nem mintha én értenék mindehhez, egyszerűen csak ezt kívánta meg a helyzet és az én törött szívű, sebzett lelkű barátnőm.) Életemben összesen nem bőgtem még végig ennyi szerelmes, romantikus filmet, mint ezalatt a pár hét alatt, vele.



Néhány átmulatott éjszaka, félresikerült randi és rengeteg vaníliafagyi fehér borral vacsora (tényleg használ!) után jött "az összes férfi szemét (, vagy nem érdekel)" fázis. Nem tudom melyik kategória a rosszabb; megbízható, kedves, odaadó, de ennek ellenére (vagy pont emiatt) nem kell; vagy kihasznál, átvág, otthagy, és ennek ellenére (vagy pont emiatt) kezd érdekelni... Nekiláttunk megint az elemzésnek. 
Milyet is keresünk? Legyen jóképű, intelligens, kedves, de ne túl kedves, izgalmas, sportos, humoros, tisztelettudó, legyen jó az ágyban, legyen sikeres, rendelkezzen egzisztenciával, legyen rossz fiú, aki csak miatta néha jó fiú, huncut szemű, szép mosolyú, legyen határozott, de gyengéd, pontos, kreatív, jól öltözött, ja és szingli! meg nem árt, ha van tetkója (, de ez már csak részletkérdés, ha most nincs, hát majd később lesz). Oh, és ne csak elviselje, kedvelje is Szíve választottjának legjobb barátnőit. 
Azt hiszem ez volt az utolsó pont a listán, mielőtt elfogyott a fagyi, vagy a bor...



Idő közben a "lehet mégsem kellett volna szakítanunk, nem volt Ő olyan vészes, vajon gondol e még rám" életérzés lett úrrá rajta, amelynek élét a "Tudom, hogy sosem lenne már a régi. Nem véletlenül szakítottunk. és a Nem akarom újrakezdeni" mondatokkal igyekszik néha elvenni.
Most nap mint nap ez a lemez kerül elő, én szívesen hallgatom, egyrészt örülök, hogy nekem mondja; másrészt ő is hetente megvitatja velem a kérdést, miszerint a göndör, vagy az egyenes haj áll jobban az arcformámhoz?. Minden alkalommal egyértelműen a szakítás helytállósága és a hullámos tincsek mellett döntünk.

Az egyik barátom mondta egyszer, hogy amikor egy medencében úszol a Nagy Fehér Cápával, könnyű másnak a partról tanácsokat osztogatni: "Rendben, ne hisztizz, nyugalom, ha látod, hogy úszik feléd, támadni készül, ne ess pánikba! Koppints egy nagyot az orrára, attól majd megijed és békén hagy egy időre. Mindjárt dobom a mentőkötelet." A medencében küzdve, szinte lehetetlen megfogadni a segítő szándékú tanácsokat, mégis úgy gondolom nem hiába ácsorognak a parton. Ők a barátaid, megmenekülni nem tudnak helyetted, de mindannyian segíteni szeretnének, és a legnagyobb segítség, amit nyújtani tudnak, az az, hogy ott vannak veled...

A szívritmuszavar leghatékonyabb gyógyszere: a barátok (meg vaníliafagyi fehér borral)





9 megjegyzés:

  1. Jaj,de jó,hogy nem csak én avgyok ilyen "hülye" aki ilyen fázisokra bontja le a barátnője szerelmi cívódásait! Habár,mi mindig ott lyukadunk ki a nagy kitárgyalós beszélgetések alkalmával,hogy semmi értelme rágódni rajta,mert csak játszott vele,és valszeg. most is ezt tenné.Mivel a srác már a barátnőivel is kikezdett.Ilyenkor én is úgy tudpm sajnálni,hoy scak vergődik,mert ő sem tudja mit akar. Te meg igazán jó Bf-vagy ,hogy így kiállsz mellette! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem minden BF ezt teszi, látod! te is! :) És tök megértem, hogy szenvednek szegények, a szerelem, nem sokat törődik az ész érvekkel. :)

      Törlés
  2. Érdekes volt végig olvasni, a bor-fagyi kombinációt lopom! :) Nagyon jó barát vagy, ez biztos! Én ilyenkor a legyél szingli egy kicsit taktikát követem. Szerintem mindennek megvan az oka, így a szakításnak is. Ne keressétek Mr. Tökéletest, mert csak további csalódások jönnek, hogy jaj ő sem és ő sem jó. Igen, szépnek kell lenni, bulizni kell, de nem kell keresni. Szerintem 1-2 hónap szingliség nem a világ vége. Addig sok bókot be kell gyűjteni, szépnek kell érezni magad és akkor indulhat a vadászat! :) Nálam ez a taktika vált be, ja és addig jöhet a sok csajos-barátnős program. Remélem minél hamarabb túl jut ezen a barátnőd! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem alapvetően nem is a szingliséggel van a gondja, hanem a reménytelen randikkal... :) Én is remélem, hogy hamar túl lesz rajta, mert már lassan nem tudok ránézni se a fagyira. :D

      Törlés
  3. Ezt nagyon jól összefoglaltad, a barátnődnek kitartást kívánok, a fagyis-boros-filmes esték pedig soha nem ártanak. :-)

    VálaszTörlés
  4. Érdekes történet. =) Kitartás a barátnődnek.
    Csatlakozom Nórihoz, szerintem se keressen, csak élvezze, hogy most azt tehet amit akar, és nem tartozik senkinek elszámolással azzal, hogy hol járt, mit csinált, kivel volt... Felesleges keresni. Ha akar, akkor úgyis jön az a valaki. Lehet, hogy a nagy görcsös keresgélés közben pont a szilngliség jó pillanatait mulasztja el, vagy éppen pont azt nem veszi észre, akit kellene (a nagy koncentrálás miatt). ;) Kényszer "csakazért" is lesz kapcsolatokba meg nem kell belemenni, mert ebben az időszakban szerintem pont erre hajlamos az ember, annyira görcsösen szeretné, hogy legyen már valaki.
    Nekem személy szerint az volt a legjobb a félévem az egyetemen, amikor nem volt senkim - és a két legjobb barátnőmnek sem - minden héten önfeledten bulizni jártunk és élveztük, hogy vagyunk egymásnak... Aztán amikor nem is számítottam rá hopp jött a nagyŐ. =) De ez már egy másik történet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt gyönyörűen összefoglaltad Thimmyke! :) Örülök, hogy te már megtaláltad Ő-t, mindenképpen tudósítok, ha a barátnőm is ráakad az övére. :)

      Törlés
  5. ez jó kis bejegyzés volt, tetszett a fogalmazásmód :)

    VálaszTörlés