2013. február 20.

Tell it!

Egy barátnőm kezdte a beszámolót: Én már az első randin közlöm velük, hogy lassan szülni szeretnék három, de inkább négy gyereket. Nem árulok zsákbamacskát, ha tetszik, maradsz, ha nem, lehet elmenni! Öreg (23) vagyok én már a taktikázáshoz. Mindig elmondom nekik: Felnőtt emberek vagyunk, ne szórakozzunk egymással! Ha hiányzol, fel foglak hívni, te is csörögj rám nyugodtan, ha beszélni szeretnél velem!...


Kevés ember áll annyira közel hozzám, hogy egy pillantásból tudja mire gondolok. Bármennyi, számomra tökéletesen egyértelmű utalást teszek, jelzem a lehető legtöbb módon, a többség észre sem veszi, nem érti, vagy ami még rosszabb félreérti. 



Szóval egy ideje én is inkább nyílt lapokkal játszom. Elmondom, hogy mit szeretnék, és azt is, hogy mit nem.  Elmondom, ha fáj; felhívom, ha hiányzik; rákérdezek, ha nem értem.



Ha nem mondod el másoknak egyértelműen az elképzeléseid, mégis hogy várod el, hogy úgy viselkedjenek veled, ahogy azt te szeretnéd? Nem tudják teljesíteni a kívánságaid, ha azt sem tudják mire vágysz!



Gyakorolj! Mert, ha egyszer találkozol egy Jó Tündérrel, aki hajlandó teljesíteni a kívánságod, neki is pontosan kell majd elmondanod, hogy mit szeretnél! Érthetően, egyértelműen kell szavakba öntened a vágyad, mert még ők sem olvasnak a gondolataidban! :)


12 megjegyzés:

  1. tök ilyen vagyok már évek óta. megmondom, amit gondolok, elvárom h a másik is megmondja. ez a legtisztább:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg ez a legtisztább, de néha olyan macerás, mert hiába fogalmazom meg (számomra) egyértelműen, a másik fél mégsem érti... Erre nincs valami tipped? :)

      Törlés
    2. hát sokszor látom én is h a másik félreért és egyes esetekben meg is sértődik. olyankor mindig átbeszélem vele és elmondatom h h értette

      Törlés
    3. Igen, talán valóban tényleg ez titka... addig kell magyarázni, amíg nem látod, hogy a másik valóban megértett. :)

      Törlés
  2. Én is ilyen vagyok, ez másoknak néha fura eleinte, de inkább, és kerek perec meg is mondom, hogy a másik is mondja el, mert nem vagyok kicseszett mentalista :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Igen, mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha a kombinálás, meg a taktikázás helyett mindenki elmondaná, hogy valójában "MI VAN?". :)

      Törlés
  3. Én is ilyen vagyok, de sajnos sokszor azzal szembesülök, hogy a takitkázás válik be – másoknál legalábbis, mert én képtelen vagyok rá. A Prometheus-kép pedig csúcs :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én taktikázásban mindig béna vagyok... De tény, vannak emberek, akik remekül csinálják...mindig elérik, amit akarnak.
      Az a kép nekem is nagyon tetszik. Tökéleseten ábrázolja, hogy milyen következményei lehetnek, ha nem fogalmazol világosan. :)

      Törlés
  4. Csak akkor célozgatok, ha nem merem kimondani, mit akarok, de másoktól meg elég bosszantó ugyanez, szóval tényleg jobb, ha kimondja az ember egyszerűen :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt én is bejátszom néha, de vagy én csinálom rosszul, vagy a többiek nem értenek, de sosem jönnek rá, hogy mire célozgatok... :) Szóval aztán mindig inkább kinyögöm.

      Törlés